تاثیر کوچک، تغییر بزرگ با داوطلبان سلامت
مراسم جشن روز جهانی داوطلبان سلامت با حضور جمع کثیری از داوطلبان سلامت شهرستان ارومیه با شعار تاثیر کوچک، تغییر بزرگ با داوطلبان سلامت ، صبح دوشنبه 3 دی ماه در سالن اجتماعات مرکز خدمات جامع سلامت ولایت ارومیه برگزار شد .
در این مراسم دکتر ریخته گر معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ضمن عرض تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر گفت: در سال 1369، برنامه داوطلبان سلامت از طریق وزارت بهداشت بهصورت پایلوت در برخی از استانهای کشور آغاز شد. هدف از اجرای این طرح آن بود که بتوان مفاهیم علمی و فنی را بهگونهای در جامعه مطرح کرد که برای مردم قابل درک و هضم باشد. در آن زمان، وقتی پژوهشگران به مطالعه و پژوهش میپرداختند و به نتایجی میرسیدند که میبایست در سطح جامعه اجرا شود، با چالشهای زیادی مواجه میشدند به ویژه در جوامعی که سطح سواد عمومی پایینتر بود، انتقال این مفاهیم دشوار بود.
وی افزود: اگر بهترین محصولات بهداشتی تولید و رایگان توزیع میشد، تا زمانی که مردم به اهمیت استفاده از آنها پی نمیبردند، نمیتوانستیم در کنترل بیماریها موفق باشیم. ما با مشکلاتی مواجه بودیم که برخی از مردم در برابر برنامهها مقاومت میکردند، همانطور که در مورد واکسیناسیون کرونا نیز شاهد بودیم.
به همین منظور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که در سال۱۳۶۹ این برنامه را برای گروهی از مردم که حس مسئولیت پذیری بیشتر، سواد عمومی متعارف که میتوانند در برنامه های بهداشت همیار باشند، این برنامه ها را به آنها رسانده تا در سطح جامعه به فامیل، خانواده و اطرافیان خودشان برسانند و سواد سلامت مردم را ارتقا دهند .
وی در ادامه گفت: در سال ۱۳۷۲ برنامه داوطلبان سلامت در کل کشور به صورت همه گیر اجرا شد و تا به اکنون اثرات خوب این برنامه را شاهد هستیم،
در واقع ما هر چقدر خود را توانمند، تمام منابع نیروی انسانی و فیزیکی را تقویت نماییم، بیشتر از ۲۵ درصد در عرصه سلامت نمی توانیم نتیجه را شاهد بوده باشیم و مابقی ۷۵ درصد یا مردم و یا سازمان هایی هستند که میتوانند در کنار بهداشت بوده و یاریگر برنامه های عرصه سلامت باشند
معاون بهداشت اضافه کرد: حس مسئولیت پذیری در داوطلبین سلامت در سه سطح نمود پیدا می کند: اول در مورد خود فرد که وقتی آموزش های لازم را می بیند که مراقبت های بهداشتی، مراقبت سلامت به چه صورت باید انجام شود در زندگی شخصی خودش تغییر رفتار ایجاد خواهد کرد.
دوم در سطح خانواده ها می باشد که این آموزشها در سطح خانواده و جامعه نمود پیدا میکند.
سوم اینکه فرد وقتی وارد محله خود میشود و چون اکثریت این افراد کسانی هستند که در محله وجهه خوبی دارند، تاثیر خوبی بر محله از نظر ترویج پیام های سلامت گذاشته و در بین مردم تغییرات رفتاری را ایجاد خواهند کرد .
این مقام مسئول افزود: در استان آذربایجان غربی ۱۵ هزار نفر داوطلب سلامت فعالیت میکنند که با تمام توان در کنار عرصه بهداشت هستند و در هر برنامهای که داریم، ما را همراهی میکنند. به همه این عزیزان در نقاط مختلف استان، تبریک میگویم و از زحماتشان قدردانی میکنم.
نظر دهید